Crema de calçots

IMG_20200325_104044_499

IMG_20200328_102445

IMG_20200328_140051__01__01

Aquesta és una recepta per a consumir calçots d’una manera diferent a l’habitual. La va fer pública el xef David Vernet Navarro al canal Baix Penedès i la va compartir l’equip d’Espigoladors durant el confinament per culpa del covid-19. Havia quedat molta verdura per vendre, especialment calçots i espàrrecs, que són productes que majoritàriament són adquirits pel sector de l’hosteleria. S’havia d’incentivar el fer-los a casa entre els particulars

Així que vaig comprar producte, i amb els calçots que veieu a la foto, vaig fer la recepta a la meva manera. Va agradar molt, i com no vull que es perdi, aquí la guardo.

Ingredients (per 4 raccions):

  • 12 calçots
  • 4 ó 5 patates (segons la mida)
  • Oli d’oliva
  • 1 copeta de vi blanc, ranci, Pedro Ximenes…
  • Brou de pollasre (si no se’n té, es pot posar aigua)
  • 1 bon raig de crema de llet o nata
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

Aquesta crema l’he fet dues vegades, una amb la cassola, i una altra amb la thermomix. Si utilitzeu la thermomix, que sapigueu que la quantitat indicada és la màxima possible.

Es tallen les arrels i les fulles verdes dels calçots. Ens quedarem amb la part blanca i els pelarem. Retirarem unes 2 ó 3 capes de pell o fins que aquesta ja estigui tan enganxada que costi de separar. Els rentem, els tallem a trossos i els triturem.

Es posen a una cassola amb un raig ben generós d’oli d’oliva i es deixen coure uns 15 minuts ben tapats a foc suau. Si es fes amb la thermomix posaríem la “papallona”.

Passat aquest temps s’hi afegeixen les patates ben pelades i tallades a trossos i s’hi aboca el vi. Es deixa reduir l’alcohol treient la tapadora durant uns 5 minuts i a continuació s’hi aboca el brou, que tot just cobreixi les patates. S’assaona amb la sal i el pebre i es deixa coure ben tapat mínim 30 minuts o fins que les patates estan ben cuites.

S’hi afegeix crema de llet o nata al gust i es corregeix de sal i pebre.

A continuació es tritura tot amb una batedora fins que quedi una crema ben fina.

Llesta per servir i gaudir. A casa ha agradat molt.

Deixa un comentari