Crema catalana i per pastissos/coques

Ingredients per uns 700 g de crema:

  • 500 ml llet. (2 tasses tipus “mug”)
  • 4 rovells d’ou
  • 100 g sucre o si es vol, barreja de sucre amb “Sucrafor”. (1 i 1/3 tasseta de cafè). Jo crec que amb menys sucre també quedarà bona. La propera vegada provaré amb 75 g.
  • 25 g midó de blat de moro, el que sovint anomenem “maizena”, encara que hi ha diverses marques i qualitats. (2 cullerades rases)
  • 1 punta de sal (opcional)
  • aromatitzant: pell de mitja llimona i/o un trocet de branca de canyella (jo per aquesta quantitat de crema, diria que amb un branquilló de canyella d’uns 4 cms de llarg ja n´hi hauria prou)

Si no es té Thermomix o un robot similar, es barreja el midó amb la meitat de la llet, en fred. És important que no quedin grumolls.

La llet restant l’escalfem a foc lent amb la pell de llimona o la canyella. No ha de bullir. Un cop infusionada la llet, la colem per extraure la pell de llimona i la canyella.

Batem els rovells d’ou amb el sucre i hi afegim la llet+midó de blat de moro.

Mirem que la llet que està al foc no estigui massa calenta i hi anem incorporant poc a poc la barreja anterior, sempre remenant. És important que els rovells no quallin desseguida, és per això que el foc ha de ser molt suau. Es va remenant constantment perquè si no, la crema s’enganxarà al cassó. Quan espesseixi, ja es pot retirar del fogó.

Es posa la crema en una plata o en un bol i, encara en calent, es cobreix amb un film transparent de manera que aquest toqui directament la crema. La finalitat és que no es formi crosta quan es refredi.

La Thermomix és ideal per aquestes coses! Ho posaríem tot a la gerra de la Thermomix, amb la papallona, i ho tindríem 7 minuts a 90º velocitat 1 i 1/2. I finalment 1 minut sense escalfor, a la mateixa velocitat.

Surt molt bona i amb una textura ideal, ni massa líquida, ni massa espessa.

Deixa un comentari