Braç de gitano d’espinacs i salmó

bracdegitano-tall1

 

SONY DSC

Aquesta és una recepta que m’agrada especialment per la seva vistositat, pels ingredients que porta (espinacs! salmó! no té farina!) i per la seva escassa dificultat. L’he fet vàries vegades, modificant-lo cada cop, de manera que he aconseguit el punt que m’agrada: gustós, lleuger i gens empalagós.

Ara només em queda millorar-ne l’estètica per que sigui tan xulo per fora com ho és en el seu interior.

Ingredients per la planxa:

  • 300 g d’espinacs crus nets i tallats o bé 200 g d’espinacs cuits ben escorreguts
  • 4 ous, separant rovells de clares
  • 25 g mantega fosa
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre
  • 1,5 cullerades de formatge ratllat

Ingredients farcit:

  • 300g Philadelphia a temperatura ambient
  • 60 g pebrot vermell
  • 60 g pebrot verd
  • 60 g cogombre
  • 1/2 culleradeta pebre vermell
  • pessic de pebre negre
  • 200 g de salmó fumat a talls

Guarniment al gust, es pot posar:

  • gamba pelada
  • olives
  • anxoves
  • tomàquet
  • enciam

Elaboració:

Es trituren amb la batedora els espinacs amb els quatre rovells, la mantega fosa, el formatge ratllat, la sal i el pebre.

Es munten les clares a punt de neu i es barregen ben suaument amb la massa anterior.

Es preescalfa el forn a 180º . S’aboca la barreja directament sobre un paper de forn (no cal untar-lo d’oli) a la safata. S’introdueix la placa al forn en funció ventilat 23 minuts. Els primers 15 minuts a 180º, els altres 8 minuts es baixa a 170º. No passar-se de cocció, que una planxa resseca perd flexibilitat i es trenca.

Quan ja ha quallat, es posa la planxa sobre un drap humit, s’enrotlla en calent i es deixa refredar al voltant d’una hora.

Llavors es pot fer la crema de formatge i pebrot, simplement triturant tots els ingredients excepte el salmó. El pebrot (i el cogombre) és una de les gràcies d’aquesta recepta. A la major part de receptes que he vist no se n’hi posa i el plat queda molt més salat i pesat.

Aquesta vegada, com que no tenia cogombre, vaig posar els 180 grams tots de pebrot. També vaig posar menys formatge del que diu la recepta, i per aquesta raó la meva crema va quedar més líquida del que hagués calgut. Per això el tall que es veu a la foto no és del tot rodó. Això sí, estava boníssim.

Un cop fred, es desenrotlla, s’hi escampa una bona capa de crema de formatge, després una capa de salmó fumat, es torna a enrotllar amb cura per fer la mateixa pressió en els dos extrems (ho dic perquè sempre em queda un més fluix que l’atre), s’embolica amb film transparent i es deixa refredar a la nevera.

Abans de servir es treu el film transparent i es decora amb el que es vulgui: gamba pelada, olives, enciam, tomàquets, etc. Es poden fer rosetes amb crema de formatge (jo no vaig poder perquè com ja he dit la meva crema era massa tova). També es pot servir en tallets.

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s