Magdalenes de garrofa i taronja (i sense sucre refinat)

img_0908garrofa1

SONY DSC

Estic molt contenta perquè aquestes magdalenes, a part de saludables, estan agradant a tothom!

Parteixen d’una recepta amb gluten, que la Dulce Vidal va adaptar per a celíacs.

Jo a la vegada he substituït el sucre per edulcorants naturals amb molt menys índex glucèmic i he reduït la quantitat d’oli. I vosaltres, què hi canviaríeu?

Ingredients:

  • 60 g farina d’arròs
  • 55 g farina d’ametlla (també es pot posar farina de castanya)
  • 55 g maizena
  • 50 g farina de garrofa
  • 1 sobre d’impulsor químic Royal (o 2 sobres dobles de gasificant Hacendado)
  • 1 pessic de sal
  • 100 g de xilitol  *
  • 75 g de sucre de coco  *
  • 160 g oli de girasol u oliva
  • 4 ous
  • 1 taronja (per una banda el suc i per l’altra, la pell)

*  es pot posar 175 g de sucre morè, o de Sucrafor o combinacions dels diferents sucres…

Elaboració (es pot fer amb o sense Thermomix):

Tamisar les farines amb els “polvos” Royal i la sal i reservar.

Esprémer la taronja i reservar per a les magdalenes uns 3 dits de suc en un vas (la idea és no passar-se, no fos cas que quedés una massa massa líquida – massamassa hehe 😉 )

Triturar la ratlladura o pell de taronja junt amb el xilitol+sucre o el Sucrafor.

A continuació, afegir els 4 ous i batre-ho tot uns 5 minuts.

Incorporar l’oli i el suc de taronja al vas i batre 5 minuts més.

A continuació afegir les farines. Jo ho he fet a mà, amb moviments cirdulars i suaus. Així com els ous i líquids en general s’han de batre molt per que agafin aire, les farines s’han de manipular el mínim. Només el necessari per que s’integrin bé els ingredients.

Ara ve quan pots triar entre ficar les magdalenes desseguida al forn o deixar reposar la massa a la nevera mínim 1 hora. Molt millor la segona opció, i si poden ser 24 hores, millor que 1.

Per coure, pre escalfa el forn a dalt i abaix a 200º i quan hagi arribat a aquesta temperatura, introdueix-hi els motlles. Opcionalment, abans de coure, es pot empolsimar la superfície amb sucre o fideus de xocolata. Jo ho he fet amb xocolata i ha quedat mot bé

Durant els 5 minuts inicials posem escalfor només abaix per provocar que la massa s’elevi al màxim. En quant a la temperatura, 200º, però si utilitzem Sucrafor com edulcorant baixem la temperatura a 170º. A continuació posem escalfor a dalt i abaix a 200º  (170º si utilitzem Sucrafor) i coem uns 11 minuts més (si coem a 170º seran uns 20 minuts en total). Comprovem que les magdalenes estan cuites punxant amb un punxó. Si surt net, ja estan a punt. Deixem refredar uns minuts dins del forn i, finalment, a l’aire lliure.

Si es vol, s’hi pot afegir a cada magdalena 4 o 5 aranyons secs. Jo els he enfarinat per que no s’anessin cap al fons.

Font (recepta amb gluten):  http://www.lachicadelasrecetas.com/2011/10/magdalenas-integrales-con-harina-de.html?m=1

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s