Braç de gitano de fals marisc

SONY DSC

SONY DSC

Ingredients de la pasta de fals marisc:

  • 2 llaunes de tonyina (millor en oli d’oliva)
  • 1 raig d’oli de la tonyina
  • 15 barretes de cranc o similar
  • 4 cullerades de maionesa
  • 1 llom de lluç cuit
  • 6 formatgets
  • 1 pessic de sal
  • 1 raig de rom

Per la massa:

  • 75 g sucre (la propera vegada n’hi posaré 35 g)
  • 50 g Maizena
  • 70 g farina d’arròs
  • 4 ous
  • rajolinet de vinagre
  • 1 pessic de sal

Elaboració de la planxa de braç:

1. Preescalfar el forn a 180°, escalfor a dalt i abaix.
2. Separar las clares dels rovells.
3. Posar en un bol les clares amb un rajolí de vinagre. Batre amb varetes i anar incorporant el sucre poc a poc, fins que la massa va blanquejant i augmenta el seu volum.
4. Batre el rovells i afegir-los amb cura a les clares.
5. Afegir la farina tamisada i la sal i embolicar la barreja amb una espàtula fins que estigui totalment integrada

S’estira sobre un paper de forn untat amb greix, es forneja a 180º  els primers 10 minuts, després es baixa la temperatura a 160º  i es deixa uns 5 minuts més. Quan està fet, que és quan comencen a daurar-se les vores de la massa, es treu del forn i s’aboca sobre un drap de cotó o fil humitejat. Sense que calgui treure el paper de forn s’enrotlla poc a poc, anant estirant el drap. Pots enrotllar per la banda que prefereixis (si vols un braç llarg i més prim, per la banda ampla, i si el vols més gruixut i curt, per la banda estreta) i es deixa refredar unes dues hores.

Passat aquest temps, s’estira la planxa, es retira suaument el paper de cuina, es recobreix amb la pasta de fals marisc que haurem fet triturant els ingredients i es torna a enrotllar, aquesta vegada separant el drap, en el mateix sentit que abans.

Fet el rotlle, ja el tindrem a punt per decorar. Primer cobrint-lo de maionesa i ja després, amb aquells elements que ens facin més gràcia: olives, enciam tallat, tomàquet…

Si el deixes a la nevera unes hores, el braç s’anirà compactant, millorant la seva presència i textura. Fa molta festa, i és ben fàcil!

El tall:
13879247_10209786505169168_4478889611286419336_n (1) (1)

 

Font: celiciusglutenfree.wordpress.com/…/brazo-de-gitano-salado-relleno-falso-pate-de-marisco

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s