Pastís de formatge de “La Viña”

SONY DSC

13892110_10209789711849333_1433427256845366107_n (3)

Ingredients:

(també es pot fer amb la meitat d’ingredients, però jo no ho recomano, a no ser que es tingui un motlle petit que quedi ple fins dalt de tot)

  • 1 Kg de formatge estil Philadelphia, mínim 30% matèria grassa.
  • 500 ml de nata de muntar (de rebosteria)
  • 5 ous grossos
  • 340 g de sucre
  • Una cullerada de maizena (o altra sense gluten)
Elaboració:
  • És important tenir tots els ingredients a temperatura ambient, així s’integraran millor.
  • Amb una batedora de varetes, batem bé els ous amb el sucre i quan han triplicat el volum, afegim el formatge, la nata i finalment la farina tamisada. La textura és com la d’un iogurt cremós.
  • Untem amb mantega o margarina un motlle d’aquests que es desmunten. També i especialment si el motlle no tanca massa bé, es pot recobrir amb paper de forn. Si l’humitegem una mica ens serà més fàcil folrar el motlle per dins.
  • Hi aboquem la barreja i posem el motlle al forn pre-escalfat a 200º amb ventilador durant uns 40 minuts. El pastís queda de color torrat per fora, però és important que el centre del pastís quedi tou, com un flam. Si veiem que s’està torrant massa, però encara no està quallat, el tapem amb paper d’alumini per que no es cremi.
  • Desemmotllem quan s’hagi refredat.
  • En aquest moment el pastís haurà deixat un “cràter” que ens anirà perfecte per a omplir-lo amb la cobertura que desitgem. Jo proposo la de fruits vermells que a continuació explicaré.

 

Cobertura de fruits vermells

Ingredients:

  • 250 g gerds
  • 250 g maduixes
  • 450 g sucre
  • 450 g aigua

Elaboració:

  • Rentar les maduixes i els gerds per separat
  • Tallar les maduixes a trossos però no gaire petits, si no quedaran en res quan es coguin.
  • Posar l’aigua i el sucre al foc i fer bullir 3 minuts
  • Abocar-hi les maduixes
  • Fer bullir 1 minut escàs
  • Escórrer les maduixes i reservar
  • Posar els gerds ben nets i escorreguts en un pot de vidre. Afegir-hi les maduixes escorregudes i finalment, l’almívar, fins que arribi a dalt de tot.
  • Tancar hermèticament i fer bullir al bany maria dins d’una cassola fonda amb aigua durant 20-25 minuts.
  • Deixar refredar i guardar a la nevera.

Font: http://ileyconservas2.tripod.com/id107.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s