Pastís de poma – del revés!

Aquesta és una recepta que vaig triar pel concurs del grup de Facebook 500.000 Recetas para celíacos “Desglutinitzando WF”, consistent a fer la versió sense gluten de l’entrada que vulguessis del bloc Webos Fritos. Em va cridar l’atenció el seu aspecte i el fet que els suposats talls de poma fossin en realitat de… pasta de full!

Em va picar la curiositat i ve’t aquí el resultat:

IMG_0799bis

IMG_0803

Ingredients per la tortada:

  • 210 g de barreja de farines per reposteria (jo: 90 g farina d’arròs, 55 g farina d’ametlla, 35 g fècula patata i 30 g maizena)
  • 110 g de sucre blanc
  • 110 g de Sucrafor
  • 2 pomes (es recomana que siguin reineta)
  • 55 g d’oli d’oliva suau (a la recepta original diu 80 g, però com he posat farina d’ametlla que ja és oliosa, he reduït la quantitat)
  • 1 iogurt grec
  • 1 ou i 3 rovells
  • 2 cullerades d’anís
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 pessic de sal

Ingredients per la decoració:

  • 1 làmina de pasta de full Adpan (sense gluten)
  • 1 ou per pinzellar
  • sucre invertit

Elaboració:

  1. Jo recomano començar per treballar la pasta de full. S’estira la làmina amb un rodet sobre una superfície ben neta, es punxa per tot arreu amb una forquilla i es formen les “mitges llunes” amb un tallador de galetes d’aquesta forma. Caldrà una trentena llarga de mitges llunes per cobrir tot el pastís, així que serà millor que no siguin gaire gruixudes per que en surtin més. Guarda-les a la nevera.
  2. Pela, renta i ratlla dues pomes reinetes.
  3. Bat l’ou i els tres rovells, el sucre i la poma durant 5 minuts amb les varetes. Afegeix el iogurt, la sal, l’anís i l’oli. Segueix batent amb les varetes.
  4. Mentrestant, posa el forn a escalfar a 180º a dalt i a baix.
  5. Tamisa les farines amb el llevat. Amb una espàtula, ves incorporant poc a poc i suaument les farines a la massa anterior fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
  6. Unta un motlle d’aro de 24 cms de diàmetre amb mantega o margarina i aboca-hi la massa.
  7. Fes coure el pastís a 180º durant 35 minuts.
  8. Treu del forn i decora’l amb les mitges llunes, que hauran estat a la nevera fins aquest moment. Pinzella amb ou batut i introdueix al forn de nou a la mateixa temperatura durant uns 15 minuts addicionals.
  9. Passat aquest temps, la pasta de full ja haurà d’estar daurada. Es treu el pastís del forn i es cobreix amb sucre invertit per donar-li brillantor.

Es deixa refredar, es desemmotlla, i a gaudir!

Font: webosfritos.es/…/tarta-de-manzana-al-reves

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s