Pastís de pastanaga, carbassa i coco

13603428_10209574688233877_4389905792491537656_o

SONY DSC

Ingredients:

  • 250 g carbassa crua o 150 g carbassa cuita
  • 130 g de pastanaga crua ratllada
  • 50 g de coco ratllat
  • 75 g de panses petites o tallades a trocets petits (assegura’t que siguin sense gluten)
  • 140 g farina d’arròs
  • 70 g Maizena o similar
  • 200 g de sucre morè
  • 3 ous L
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 2 culleradetes de bicarbonat
  • 2 claus sencers triturats en el morter o una punta de culleradeta de clau molt
  • 1 culleradeta de nou moscada (també es pot posar de gingebre)
  • 2 culleradetes de canyella en pols
  • 1 culleradeta i mitja de pasta de vainilla
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 100 g d’oli de girasol (o d’oliva suau)

Elaboració:

  1. Coure la carbassa al forn durant 30 minuts a 180º i fer puré.
  2. Ratllar la pastanaga.
  3. Escalfar el forn a 180º
  4. Barrejar la carbassa amb la pastanaga i reservar.
  5. Barrejar el coco amb les panses i reservar.
  6. Barrejar les farines amb el llevat, el bicarbonat, la canyella, la nou moscada, el clau d’olor i la sal.
  7. Batre el sucre amb els ous amb les varetes fins que tripliquin el seu volum.
  8. Agregar l’oli i la vainilla i seguir barrejant.
  9. Incorporar la carbassa i la pastanaga i seguir batent.
  10. Afegir a la massa anterior la barreja de farines. Jo ho he fet amb un tamisador, barrejant a mà amb una espàtula, suau però suficientment, per que no quedessin grums.
  11. Per últim, incorporar el coco i les panses i treballar la barreja fins que quedi homogènia.
  12. Abocar la massa al motlle untat amb mantega o oli i coure els primers 15 minuts amb escalfor només abaix a 180º
  13. Continuar amb escalfor a dalt i abaix durant uns 25 minuts més fins que si es punxa el pastís amb un escuradents, aquest surt net.
  14. Retirar del forn, deixar reposar durant 10 minuts en el motlle, desemmotllar i deixar refredar del tot sobre una reixeta.
  15. Decorar amb la crema de canyella, coco ratllat etc. i guardar a la nevera fins 30 minuts abans de servir. Les nous les poso just abans de servir.

Crema de canyella

Ingredients:

  • 90 g. de mantega en pomada (jo sense lactosa).
  • 90 g. de formatge tipus Philadelphia no light.
  • 180 g. de sucre glas.
  • 1 culleradeta rasa de canyella en pols.

Elaboració:

  1. Tamisar el sucre amb la canyella i reservar.
  2. Barrejar la mantega amb el formatge amb unes varetes durant uns 5 minuts fins que la barreja sigui homogènia. No cal amoïnar-se si deixa anar una part del sèrum.
  3. Incorporar el sucre i batre durant 5 minuts com a mínim fins obtenir una crema semblant a un gelat italià.
  4. Refrigerar durant uns 5 minuts.
  5. Farcir i recobrir el pastís amb la crema de canyella
  6. Empolsimar amb coco ratllat i decorar al gust

 

Font:  singlutenismo.com/…/tarta-calabaza-zanahoria-coco-canela-sin-gluten

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s