Galetes d’avena i mel

SONY DSC
abans d’entrar al forn
SONY DSC
a punt!

Ingredients:

  • 150 g flocs d’avena sense gluten triturats com farina
  • 125 g flocs d’avena sense gluten sencers
  • 50 g farina d’arròs (més 1 cullerada addicional)
  • 90 ml de mel (jo 60 ml de mel i 30 ml de xarop d’agave)
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 100 ml oli d’oliva
  • llimona ratllada (jo he ratllat llimona que tenia congelada), es pot posar força quantitat, hi fa bo…
  • 1 punta de goma xantana
  • 1/2 culleradeta de vainilla en pasta

 

Elaboració:

Barrejar bé els ingredients secs en un bol gran amb una espàtula. Afegir els líquids i integrar bé amb dues espàtules o culleres. Finalment, acabar d’integrar amb les mans.

Per formar les galetes, he estirat la massa amb les mans sobre un paper de forn, i amb un vas de refresc de boca estreta he anat tallant la massa. M’han quedat un pèl més gruixudes del que deia la recepta, perquè no he fer servir el rodet per aplanar la massa, però el resultat m’ha agradat prou.

He preescalfat el forn a 180º a dalt i abaix i he cuit les galetes a aquesta temperatura durant 15 minuts. Després he retirat del forn, he deixat reposar sense tocar-les uns 5 minuts més i finalment les he posat a refredar sobre una reixeta.

 

 

 

 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s