Panets “miracle” de Schar Brot

SONY DSCSONY DSC

Aquesta recepta és genial, perquè porta pocs ingredients, la fermentació es produeix en el forn, per tant l’elaboració és super ràpida i el gust és boníssim. Si es vol fer amb fermentació lenta, es pot reduir la quantitat de llevat.

Ingredients:

  • 200 g farina Schar Brot
  • 30 g farina Schar B
  • 290 g aigua amb gas (o amb 1/2 cullerada de bicarbonat) (o sola)
  • 10 g de llevat fresc (si es vol fer una fermentació lenta, en fred, es pot reduir a uns 4 g)
  • 1/2 culleradeta de sal.
  • 1 culleradeta de lecitina de soja.
  • Un rajolí de mel.
  • 20 g. d’oli d’oliva.

Elaboració:

  1. Barrejar la farina amb la sal i la lecitina de soja.
  2. Afegir-hi el llevat esmicolat.
  3. Incorporar l’aigua, l’oli i la mel, poc a poc i parar quan la massa estigui a punt
  4. Barrejar la massa bé fins a obtenir una pasta enganxosa y homogènia.
  5. Amb les mans olioses, formar dos xurros d’uns 20 cm. de llarg i tallar cadascun en 3.
  6. Passar cada panet per una mica de farina i posar-los sobre la baguettera
  7. Introduir en el congelador i encendre el forn a 250ºC.
  8. Quan el forn estigui calent, treure les xapates del congelador, ficar-les al forn, generar vapor a l’interior, tancar el forn ràpidament i baixar la temperatura a 230ºC
  9. Passats 10 minuts, baixar la temperatura a 200ºC i  fornejar durant 15-20 minuts més.
  10. Passat aquest temps, apagar el forn i deixar reposar dins uns 5 minuts per que es formi una crosta més gruixuda.
  11. Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s