Pa ***** amb preparats, lecitina, pectina i xia

 

image (75)bis

SONY DSC

Pa 5 estrelles!

Poc a poc havia anat reunint ingredients i millorants pel pa. Els havia anat provant tots, però per separat. El dia que en vaig provar vàrios de junts va sortir un pa excepcional. El recomano.

Ingredients:

  • 300 g Proceli
  • 50 g Schar B
  • 50 g Beiker
  • 1 culleradeta de xia en pols
  • 1 culleradeta de lecitina en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 25 g blat sarraí
  • 25 g castanya
  • 25 g mill
  • 15 g garrofa
  • 10 g arròs
  • 80 g pectina
  • 350 g aigua
  • 20 g oli
  • 140 g preferment (opcional: afegir-hi 2 g llevat sec per pa). Si no es té preferment: 1 culleradeta de llevat sec per pa
  • 1 g goma xantana (opcional)

Elaboració:

Fer la massa com es tingui per costum.

Si és amb la Thermomix, posar els líquids (deixa’n uns 20g apart per assegurar que no n’hi tires massa) i afegir-hi els sòlids excepte la xantana. El preferment és l’últim ingredient que afegeixo i ho faig quan els altres ja estan integrats. Amassar en 3 tandes de 3 minuts, amb pauses per que no s’escalfi la massa. Si veus que accepta més líquid, afegeix el que tenies reservat. Es una mesura per assegurar que la massa serà manipulable.

Si és amb amassadora, posar 1/3 farina, 1/3 líquid, 1/3 farina, etc. i al final el preferement. Amassar a velocitat 2 uns 10 minuts.

Guardar en un tupper untat amb oli (així serà més fàcil de treure).

Quan hagin passat 9 hores o més, treure el tupper de la nevera i deixar que es posi a temperatura ambient. Mentrestant, fer una massa amb una culleradeta d’oli i la goma xantana i quan la massa ja no estigui freda, afegir aquesta mescla i formar els panets en una superfície empolsimada amb farina d’arròs. Anar-los deixant sobre la baguettera, ben tapats amb un drap humit.

Dipositar una font amb pedres volcàniques a la base del forn i escalfar-lo a 180º a dalt i abaix. Quan hagi arribat a aquesta temperatura, serà el moment de pinzellar els panets amb una barreja d’aigua i oli i fer-lis el tall. Immediatament, introduir en el forn la baguettera amb els panets i abocar un vas d’aigua a la font. Tancar el forn i mantenir la temperatura a 180º (quan hi ha pectina els panets es dauren més ràpidament, per tant és millor que la temperatura sigui moderada). Als 15 minuts, retirar la font amb pedres i continuar uns 35 minuts més a 180º.

Deixar refredar sobre una reixeta. Jo els he trobat deliciosos, crec que son els millors que he fet.

2a versió: Com a farines “proteiques” he posat 25 g civada, 25 g teff, 15 g mill, 15 g garrofa, 10 g quinoa i 10 g castanya. De pectina, 182 g. Aigua: he preparat 248 g però no l’he tirat tota, perquè la massa hagués quedat massa líquida. I com que no tenia peferment, he posat 1 culleradeta de llevat sec. Resultat: deliciós!!

Font: http://cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/2015/06/pulguitas-y-baguettes-sin-gluten-con.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s