Bunyols de bacallà (2 versions)

SONY DSC

1- Versió amb ceba i farina

Ingredients:

  • 280 g bacallà hidratat (també es pot fer amb 250g de bacallà sec “al punt de sal”, llavors només caldrà augmentar l’aigua, que serien 150 g i NO afegir sal)
  • 70 g aigua (aprox)
  • 1 ou
  • 100 g farina sense gluten (jo faig servir la tipus “farina” tots usos)
  • 1 sobre de llevat químic (de rebosteria)
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • julivert al gust
  • oli per fregir

Elaboració:

Es piquen l’all i la ceba amb la thermomix o l’aparell que es tingui, s’afegeixen el bacallà ben escorregut i el julivert picat i es barreja bé.

S’hi afegeix l’ou i es treballa fins que està ben integrat

Es tamisa la farina amb el llevat.

S’afegeix la farina amb el llevat i a continuació s’hi va abocant l’aigua fins que queda una textura com de iogurt espès (jo he calculat 70 g, però això dependrà de la quantitat de bacallà, del grau d’hidratació, de la qualitat de la farina, etc. o sigui que aconsello anar afegint poc a poc fins obtenir la textura desitjada)

Si es pot, es deixa la massa a la nevera per que es refredi.

Es fan porcions amb una cullereta i es fregeix en oli abundant.

Es dipositen sobre paper de cuina per que absorbeixi l’excés de greix i es serveixen.

Font: Paloma Garrido, al grup de Facebook “500.000 recetas para celíacos”

2- Versió sense ceba i amb pa ratllat.

Ingredients:

per a 12 o 14 peces

  • 150 g. de bacallà dessalat sec
  • 2 ous
  • 100 g. de pa ratllat sense gluten
  • julivert (fulles)
  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta de llevat químic (de rebosteria)
  • oli per fregir

Elaboració:

Poseu el bacallà cobert d’aigua, en un cassó al foc; quan comenci a bullir, el retireu del foc i deixeu dins de l’aigua en infusió 2 minuts.
A part, en un bol, bateu els ous; afegiu els alls i el julivert picats , el bacallà esmicolat i el llevat.
Barregeu be, i a poc a poc, aneu afegint el pa ratllat, fins que quedi una massa suau… Deixeu reposar a la nevera, millor el dia anterior, (opcional).
En una paella, escalfeu abundant oli, i fregiu les croquetes agafant la pasta entre dues culleres.
Poseu-les uns moments damunt de paper de cuina per eliminar l’oli sobrer…

Font: http://www.cuinadelamare.com/2016/10/croquetes-de-bacalla.html

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s