Panets d’avellanes i panses amb lecitina

 

SONY DSCSONY DSC

Encara que la recepta original té 300 g Proceli, 50 g de Beiker i 50 g de Schar B, he hagut de fer la barreja amb els mixos que tenia a casa. A més, tenia ganes d’acabar una farina “tots usos” que vaig comprar a Itàlia i que no m’havia convençut.

En canvi, les farines proteiques les he pogut triar al meu gust. La barreja de castanya amb blat sarraí i una punteta de farina garrofa ha estat un encert, el pa ha quedat amb molt bon gust.

Ingredients:

  • 109 g Beiker
  • 109 g Schar B
  • 74 g Brot
  • 67 g Farina
  • 63 g Proceli
  • 25 g castanya
  • 25 g blat sarraí
  • 14 g arròs
  • 14 g garrofa
  • 1 cullerada llet en pols
  • 1 cullerada de lectitina en pols
  • 4g llevat sec panificable
  • 1 culleradeta sal
  • 450 g aigua
  • 20 g oli
  • avellanes torrades triturades al morter
  • panses sultanes tallades

 

Elaboració:

  • Amassar amb la thermomix, 3 tandes de 3 minuts, amb repòs de 3 minuts entremig. A l’última tanda afegir la sal.
  • Posar la massa dins d’un bol untat amb oli (per poder treure millor la massa després) i posar a la nevera.
  • Al cap d’unes 8 hores, treure de la nevera, deixar que es posi a temperatura ambient (sol requerir al voltant d’ 1 hora)
  • Encendre el forn a 180º a dalt i a baix amb humitat (posar una safata a la posició de sota o una font plena de pedres volcàniques a la base del forn i abocar-hi aigua).
  • Formar els panets posant farina a la superfície de treball i afegint els fruits secs. Passar-los d’allà a la baguettera.
  • Pintar generosament amb aigua i oli, i en el mateix moment que es van a introduir en el forn, fer-lis la grenya.
  • Tenir-los 50 minuts a 180º
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s