Pastís de garrofa amb taronja

 

IMG_0628betterIMG_0645perfe

Aquesta és una recepta que quan la vaig veure, vaig pensar que no tenia excusa per no fer-la: acabava de moldre la meva pròpia farina de garrofa i havia fet taronja confitada pel tortell de Reis. La resta d’ingredients també la podia aconseguir fàcilment (la farina d’arròs integral la vaig moldre amb la Thermomix) i per fer-ho més temptador, era un pastís saludable. I aquí està el resultat. Un dolç per qui no li agrada el dolç, i també per qui li agrada, eh!

Ingredients (per 4 persones):

  • 80g farina arròs integral
  • 30g farina de castanya
  • 40g fècula de patata
  • 50g farina de garrofa
  • 60g sucre morè o panela (jo Sucrafor)
  • 1 cta canyella
  • 1/2 cta nou moscada
  • 1/2 cta gingebre
  • 2 ous (o un plàtan molt madur)
  • 50g oli d’oliva
  • 125g suc de taronja (o 125 g de llet)
  • 1/2 sobre llevat químic
  • Taronges confitades i el seu almívar

Elaboració:

Posem tots els ingredients secs en un bol, barregem molt bé i tamisem. Reservem.
En un altre bol batem bé els ous amb l’oli i el suc de taronja.
Anem incorporant a la base líquida els ingredients secs, poc a poc, amb moviments embolcalladors amb una espàtula. Reservem a la nevera ben tapat 1 hora mínim.
Untem amb mantega un motlle molt petit i hi aboquem la barreja.
Preescalfem el forn a 190ºC, escalfor a dalt i abaix.
Introduim el motlle en el forn i baixem la temperatura a 170º, escalfor solament abaix durant els primers 40 minuts, i a dalt i abaix uns 5 minuts més.
Deixem refredar bé i aboquem per sobre una mica de l’almívar de la taronja confitada, de manera que es filtri.
Tallem les rodanxes de taronja confitada en trossos i els disposem sobre el pastís.
Font: http://saladoydulcesingluten.blogspot.com.es/2014/04/bizcocho-de-algarroba-con-naranja-sin.html
Versió amb plàtan i farina Ceresín:
Els ingredients igual, excepte que en lloc dels dos ous he utilitzat un plàtan madur i la barreja de farines, que serà:
  • 50 g Ceresín
  • 46 g farina arròs integral
  • 24 g fècula patata
  • 30 g farina castanya
  • 50 g farina garrofa

Resultat: més dolç i esponjós. Però el gust del plàtan predomina sobre les espècies i la taronja. M’agrada més amb ou.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s