Bunyols de mató

IMG_0591d'aprop

SONY DSC

Ingredients:

  • 200 g de mató
  • 80 g de Proceli o maizena o farina reposteria (jo Proceli)
  • 50 g de sucre o Sucrafor
  • 2 ous
  • 2 culleradetes de llevat químic
  • 2 culleradetes d’extracte de vainilla (jo algunes llavors de vainilla)
  • 2 cullerades soperes de Cointreau o rom (jo 3 de vodka amb vaines de vainilla macerades)
  • La ratlladura d’una taronja
  • La ratlladura de mitja llimona
  • Un pessic de canyela en pols
  • Un pessic de sal
  • Oli vegetal per fregir
  • Sucre glas per decorar

Elaboració:

  • Barrejar els sòlids en un bol i tamisar
  • Barrejar els líquids i passar-los per la batedora
  • Incorporar els sòlids als líquids i seguir batent fins que quedi una massa fina
  • Reservar a la nevera
  • Escalfar oli abundant en un cassó, que quedi com una piscineta. Vigilar que no s’escalfi massa. Anar agafant la massa amb una cullereta de moka i abocar-la al cassó. La massa flotarà, es courà per sota i girarà sola. Per saber si l’oli està al seu punt hi ha dues dues opcions: s’hi pot introduir un escuradents: si es formen bombolletes al seu voltant, l’oli ja està. També es pot introduir una mica de la massa dins de l’oli: si puja desseguida a la superfície, ja és a punt. En tot cas, l’oli mai ha de treure fum.
  • Dipositar els bunyols sobre un paper absorbent per treure l’excés de greix, empolsar-los amb sucre glas (vaig provar de fer-ho amb stevia en pols, però no em va agradar el regust) i servir calents.

Font: https://dulcetradiccion.wordpress.com/2016/01/24/beignets-a-la-ricotta/

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s