Canelons

canelones-rellenos

La novetat d’aquesta recepta és que la pasta del caneló es fa amb crêpes. Aquesta idea la vaig escoltar per la ràdio, del xef Santi Santamaria, que explicava que a casa seva els canelons sempre s’havien fet d’aquesta manera. Em va semblar genial, perquè jo ja portava anys barallant-me amb les plaques de caneló i havent d’acabar fent mosaics amb els trossets.

He trobat en el bloc de la Eva Celada “Con mucha gula”, una entrevista en la que el Santi Santamaria deia: “Yo ejercía de pinche en la cocina, partía los canelones que se hacían como creps en vez de con pasta italiana y una bechamel corta, una receta que nos había enseñado la cocinera del alcalde de Barcelona”.

Font:  http://www.conmuchagula.com/la-tercera-via-de-santi-santamaria-entre-la-etica-y-la-estetica

Apart de lo flexibles que són les crêpes i del gustàs de muntar els canelons, queda boníssim. En fi, que li trobo tots els avantatges i ho recomano molt.

FARCIT

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 160g carn de porc picada
  • 160g carn de vedella picada
  • 200g carn de gall d’indi a trossos
  • 50g pernil dolç a tallets
  • 1 copa vi blanc
  • 50g foie gras (o paté)
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 200ml (no arriba) de brou de pollastre o de carn

Elaboració: 

Es talla la ceba a trossos petits i es posa a una cassola amb oli calent. Quan està  daurada, s’hi aboca la carn picada, el gall d’indi i el pernil dolç i es cou a foc lent uns 20 minuts. Després s’hi tira la copa de vi i es deixa reduir.

Es retira la massa i es passa per la batedora. Després es torna a posar a la cassola, s’hi afegeix el tomàquet, el foie gras i el brou i es torna a deixar reduir.

Font: llibre “100 recetas de canalones” de Pastas Gallo

CREPES (es poden fer de mil maneres, aquesta és una):

Ingredients:

  • 110 g de farina “Farina” Schär (si és la farina tots usos “Piaceri Mediterranei” posar-n’hi uns 80g)
  • 2 ous
  • 2 cullerades soperes de mantega desfeta
  • 250 ml de llet
  • un pessic de sal

Elaboració:

Es baten suaument els ous amb una forquilla. Es barregen la farina, la sal, la mantega i els ous. Incorporar poc a poc la llet i batre be (jo amb la batedora). Deixar reposar una mica la massa.

S’escalfa una paella antiadherent, s’hi aboquen unes tres cullerades de la massa i es reparteixen bé per la superfície de la paella. Quan s’ha cuit per una banda, es gira, es deixa fer per l’altra i es retira.

Font: http://www.schaer.com/es/recetas-menus/postres/crepes-tortita

BEIXAMEL

Ingredients:

  • 800g llet
  • 1 cullerada d’oli
  • 50g mantega
  • 110g farina (si és la farina tots usos “Piaceri Mediterranei”, posar-hi 80g)
  • pessic sal
  • pebre
  • nou moscada

Elaboració:

S’aboquen tots els ingredients a la Thermomix i es posen a 100º durant 8 minuts a velocitat 4.

Font: Receptari Thermomix “Un nuevo amanecer” 11ª edició Abril 2003

MUNTATGE DES CANELONS

S’estenen les crêpes, es retallen una mica per que quedin més quadrades, s’hi posa la carn a un extrem i s’enrotlla. Es distribueixen els canelons per una plata fonda i un cop tots ben col·locats, es cobreixen amb la beixamel. Si es desitja, es poden congelar així.

Abans de ficar al forn s’hi aboca formatge emmental o similar per gratinar, s’escalfen i es gratinen.

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s