Pa de Proceli i Beiker amb preferment

12366268_10207920445638846_5086793095262447643_n

SONY DSC

Ingredients:

  • 300 g Proceli
  • 100 g Beiker
  • 100 g Brot
  • 150 g preferment de pa especial
  • 30 g oli
  • 450 g aigua
  • 1 culleradeta de sal

Elaboració:

He tret el preferment de la nevera una hora abans de fer la massa.

He dividit els ingredients en dos per que la Thermomix pogués amassar be les quantitats. He posat els líquids a 40º, he afegit la farina, he barrejat be i he incorporat el preferment. Després ho he amassat uns 3 minuts, afegint la sal a l’últim moment. Finalment he unit les dues masses i les he amassat juntes amb les mans.

Un cop ben unides, he posat la massa en un bol i l’he guardat a la nevera, ben tapada amb film transparent, on ha estat un total de 15 hores.

He format els panets amb la massa freda i les mans humides, els he posat a la baguettera i els he tingut fora de la nevera unes 2 hores. No han crescut. Els he pintat amb oli i he fet un tall de punta a punta amb la punta d’un ganivet afilat mullat. Mentrestant he escalfat el forn a 200º, amb un recipient a la base ple de pedres volcàniques, com el de la foto:

SONY DSC

Quan el forn ha arribat als 200º,  he posat la baguettera amb els panets sobre la reixeta del mig i he afegit aigua bullint al recipient amb pedres tancant la porta ràpidament per que el vapor no s’escapés. He baixat la temperatura a 180º i als 15 minuts he tret del forn el recipient amb pedres, per que només convé generar vapor al principi. Els panets havien crescut molt lleugerament. Han continuat dins del forn a 180º i poc a poc han augmentat el volum. Uns 45-50 minuts al forn en total. Es nota que estan cuits quan es desenganxen sols de la baguettera i sonen a buid quan els fas copets a la base.

Un sabor i una textura molt bons!

Font: cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/2015/02/el-pan-singluten-que-gusta-todos.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s