Taronges confitades

 Ingredients:

  • 2 taronges
  • 200 ml d’aigua
  • 250 g de sucre

Elaboració:

Rentar bé les taronges, a ser possible amb un fregall o raspall per eliminar la cera que moltes vegades se’ls hi posa per fer-les més lluents.

Tallar-les a rodanxes d’aproximadament 1/2 cm.

Posar l’aigua i el sucre en una cassola amb la base ben ampla i escalfar. Quan arrenqui el bull, afegir-hi les rodanxes de taronja, intentant que quedin ben repartides.

Tenir-les al foc suau i destapades uns 90 minuts, vigilant que no s’evapori tota l’aigua i girant les rodanxes de tant en tant amb compte que no es trenquin.

Quan la part blanca de la taronja ja és transparent, es treuen les rodanxes de la cassola i es dipositen sobre una reixeta per que es vagin escorrent. S’han de deixar assecar a l’aire com a mínim 24 hores. Si es vol anar més de pressa, es poden posar al forn a dalt i abaix sobre un paper vegetal a 100º durant una hora.

L’almívar que s’ha format (en el meu cas, un dit escàs) es guarda ben tapat a la nevera.

La taronja confitada es pot guardar banyada amb el seu almívar a la nevera (en el meu cas amb el poc almívar que m’ha quedat no en tindria prou per tota) o congelar, separant les rodanxes entre si amb paper vegetal o d’alumini, per poder-les dosificar a conveniència.

Font: http://celiaquines.blogspot.com.es/2012/01/naranjas-confitadaspara-el-roscon.html

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s