Brioixos de garrofa

IMG_0579

IMG_0578

Ingredients:

  • 120 g d’aigua (jo de Vichy)
  • 130 g de llet
  • 9 g de llevat fresc
  • 30 g de mantega a temperatura ambient
  • 50 g de sucre (jo he posat Sucrafor)
  • 175 g Proceli
  • 25 g de Schar B
  • 50 g farina de garrofa
  • uns 2,5 – 3 g psyllium o la punta d’una cullereta
  • 3 g de sal

Procediment:

Fer escumar el llevat fresc en un dit d’aigua tèbia i una culleradeta de sucre, així ens assegurem que el llevat és actiu.

Templar l’aigua i la llet i afegir-hi el llevat escumat. Afegir la mantega i el sucre i barrejar bé.

Tamisar les farines amb el psyllium, afegir-les a la barreja i amassar. Quan està tot ben incorporat, afegir la sal i seguir amassant.

Posar la massa en un bol tapat a la nevera durant mínim 8 hores. Es treu de la nevera i es formen els panets amb les mans untades d’oli+aigua. Es deixen atemperar durant mínim una hora ben tapats amb un drap o dins d’un tupper en llloc arresserat, com per exemple dins del forn. Jo he esperat dues hores i mitja, de manera que han doblat el volum. Llavors se’ls fa el tall.

Escalfar el forn a 180º escalfor a dalt i abaix. Posar una font amb aigua bullint a la base del forn per crear humitat. Introduir els panets a la safata del mig del forn i fer coure durant uns 45 minuts. Quan hagin passat els primers 15, treure la font amb aigua calenta, baixar la temperatura a 170º dipositar els panets a la base del forn i deixar que es segueixin coent. Vigilar que no es cremin per sobre. Per que això no succeeixi, quan es comencin a daurar, cobrir-los amb paper de forn o d’alumini.

Encara que es vegin molt negres, són molt tendres i molt bons.

Font: http://mimenusingluten.com/mis-panes-bollitos-con-harina-de-algarroba/

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s