Brioixos de garrofa

IMG_0579

IMG_0578

Ingredients:

  • 120 g d’aigua (jo de Vichy)
  • 130 g de llet
  • 9 g de llevat fresc
  • 30 g de mantega a temperatura ambient
  • 50 g de sucre (jo he posat Sucrafor)
  • 175 g Proceli
  • 25 g de Schar B
  • 50 g farina de garrofa
  • uns 2,5 – 3 g psyllium o la punta d’una cullereta
  • 3 g de sal

Procediment:

Fer escumar el llevat fresc en un dit d’aigua tèbia i una culleradeta de sucre, així ens assegurem que el llevat és actiu.

Templar l’aigua i la llet i afegir-hi el llevat escumat. Afegir la mantega i el sucre i barrejar bé.

Tamisar les farines amb el psyllium, afegir-les a la barreja i amassar. Quan està tot ben incorporat, afegir la sal i seguir amassant.

Posar la massa en un bol tapat a la nevera durant mínim 8 hores. Es treu de la nevera i es formen els panets amb les mans untades d’oli+aigua. Es deixen atemperar durant mínim una hora ben tapats amb un drap o dins d’un tupper en llloc arresserat, com per exemple dins del forn. Jo he esperat dues hores i mitja, de manera que han doblat el volum. Llavors se’ls fa el tall.

Escalfar el forn a 180º escalfor a dalt i abaix. Posar una font amb aigua bullint a la base del forn per crear humitat. Introduir els panets a la safata del mig del forn i fer coure durant uns 45 minuts. Quan hagin passat els primers 15, treure la font amb aigua calenta, baixar la temperatura a 170º dipositar els panets a la base del forn i deixar que es segueixin coent. Vigilar que no es cremin per sobre. Per que això no succeeixi, quan es comencin a daurar, cobrir-los amb paper de forn o d’alumini.

Encara que es vegin molt negres, són molt tendres i molt bons.

Font: http://mimenusingluten.com/mis-panes-bollitos-con-harina-de-algarroba/

Avui provaré una 2ª versió, ja us explicaré com ha anat:

  • 100 ml aigua
  • 110 ml llet sencera
  • 3,5 g llevat sec per masses dolces ‘Saf Instant’
  • 30 g de mantega a temperatura ambient
  • 50 g de sucre morè
  • 165 g Beiker
  • 35 g de Schar Brot
  • 50 g farina de garrofa
  • uns 2,5 g psyllium
  • 3 g de sal

He fet la massa i l’he tingut a temperatura ambient 1 hora i despres quasibé una altra hora dins del forn, previament escalfat a 45 graus. Quan ha començat a augmentar el volum, he format els panets sobre un paper de forn untat amb oli.

Els he posat a fermentar tapats amb un drap humit al costat d’un cassó ple d’aigua bullint.

Mentrestant, he escalfat el forn a 180 graus amb escalfor intensiva abaix amb una safata metàl.lica plena de pedres volcàniques a la base.

Quan el forn ha arribat a la temperatura, he introduit els panets i he abocat el cassó d’aigua a la safata de pedres i he tancat el forn immediatament.

Als 15 minuts he retirat la font amb pedres i he programat 30 minuts més a 170 graus, vigilant que els panets no es cremessin per dalt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s