Pa amb farina de garrofa

SONY DSC

12122656_10207548410418198_7258681512574555781_n

Ingredients:

  • 300 g Proceli
  • 110 g Beiker
  • 30 g farina de garrofa
  • 20 g farina de blat sarraí
  • 20 g farina d’amarant
  • 20 g farina de cigró
  • 1 cullerada de llet en pols
  • 1 cullerada de psyllium
  • 450 g aigua
  • 30 g oli d’oliva
  • 150 g preferment (si no, una culleradeta de llevat panificable sec)
  • 1 culleradeta de sal (jo l’afegeixo quan la massa ja està unificada)

Procediment:

Treiem el preferment de la nevera 1 hora abans per que es posi a temperatura ambient. Mentrestant, barregem els ingredients secs, excepte la sal.

Escalfem a 40º (no més) l’aigua amb l’oli i hi afegim els ingredients secs i el preferment. Amassem . Si hem d’amassar amb la Thermomix millor dividir la massa o els ingredients en dos, perque si no, no es barreja bé. Quan la massa ja està lligada, afegim la sal i amassem una estona més.

Extraiem uns 150 g de la massa i la guardem en un pot tancat a la nevera (ens servirà com a preferment per futures ocasions). La resta la fem reposar en un bol tapat amb film també a la nevera. Una nit mínim.

A l’endemà (o passades 8 hores mínim) formem els panets. Els deixem llevar sobre la baguettera ben tapats (Aviso que jo els he tingut així més de 3 hores i no han crescut ni mica). Preescalfem el forn a dalt i a baix a 200º. Introduim la baguettera i una font amb aigua ben calenta a la base i baixem la temperatura a 180º. Als 15 minuts retirem la font amb aigua. Deixem coure uns 30 minuts més. Veiem amb alegria que els panets doblen el seu volum lentament dins del forn. Els panets que ja estiguin cuits els treiem (es desenganxen fàcilment de la baguettera), mentre que els altres els deixem 5 minuts més. Els deixem refredar del tot abans de tallar-los.

Font: cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/2015/02/el-pan-singluten-que-gusta-todos.html

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s