Pa de nous i panses

SONY DSC

SONY DSC

Ingredients:

  • 300 g Proceli
  • 50 g Beiker
  • 50 g Schar B
  • 100 g farines proteiques (última combinació: 30 fajol, 35 millet, 20 quinoa i 15 garrofa)
  • 1 cullerada Psyllium
  • 1 cullerada llet en pols
  • 460 g aigua
  • 20 g oli
  • 2 culleradetes rases de sal
  • 1 culleradeta de llevat Maizena
  • 100 g nous
  • 50 g panses sultanes
  • 1 punta de cullereta de goma xantana

Elaboració:

Es fa la massa. Es posa dins d’un tupper on prèviament haurem posat una capa de farina d’arròs. S’escampa bé la massa dins del tupper i es cobreix amb més farina d’arròs. Es guarda tapat a la nevera al menys 8 hores (jo 26). Passat aquest temps, es treu el tupper de la nevera i es deixa atemperar durant una hora més o menys.

Apart, es fa una barreja amb un bon raig d’oli i una punta de cullereta de goma xantana. Es trossegen les nous i es tallen les panses en bocins.

A la massa s’hi afegeixen les panses, les nous i la barreja d’oli amb goma xantana. Es formen els panets intentant que la massa quedi ben tibada per la part superior i que els extrems s’uneixin a la part inferior en el que s’anomena la “costura”. Es dipositen a la baguettera amb la “costura” cap avall, es tapen amb un drap humit i es deixen un lloc càlid i resguardat de l’aire.

Es pre-escalfa el forn a 220º ressistènces de dalt i d’abaix, amb un recipient ple de pedres volcàniques a la base. Mentrestant es fa un tall als panets amb la punta d’un ganivet afilat, que es va netejant i mullant segons es necessiti. Quan el forn arriba als 220º, s’hi introdueix la baguettera amb els panets i s’aboca aigua freda al recipient amb pedres. Es baixa la temperatura a 180º i als 15 minuts es treu el recipient per que es deixi de generar humitat. Es deixa coure uns 35-40 minuts més, fins que el pa es desenganxi sense ajuda de la baguettera (uns 50-55 minuts en total).

Font: cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/2015/02/el-pan-singluten-que-gusta-todos.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s