Pa Marisa amb castanya

12000911_10207417658469481_1627326940650310663_oSONY DSC

Ingredients:

  • 300 g Proceli
  • 50 g Beiker
  • 50 g Schar B (en el de la foto vaig posar 20 g Schar B i 30 g Gallo)
  • 30 g farina castanya
  • 30 g farina blat sarraí
  • 30 g farina teff
  • 10 g farina amarant
  • 1 cullerada llet en pols
  • 1 cullerada de psyllium
  • 1 culleradeta llevat en pols (jo he posat Adpan)
  • 1 culleradeta rasa de sal
  • 450 g aigua
  • 30 g oli oliva

Elaboració:

Unir el ingredients sòlids excepte la sal, afegir els líquids i amassar (aquesta quantitat s’amassa bé amb la Thermomix). En els últims segons, afegir la sal. Tapar amb film transparent i guardar a la nevera durant mínim 8 hores.

Formar els panets amb les mans untades d’oli i posar-los a la baguettera

Deixar que es posin a temperatura ambient (1 o 2 hores), tapats amb un drap mullat i quan hagin crescut, els hi fem un tallet. He de dir que a mi, malgrat passar 2 hores, m’han crescut mínimament. Res de doblar el volum.

Pre-escalfem el forn a 200º, resistències de dalt i d’abaix, hi fiquem els panets amb la baguettera sobre la reixeta, generem humitat dins del forn (jo un recipient de pedres volcàniques al que hi afegeixo aigua bullint) i coem a 180º durant un total d’aproximadament 50 minuts. Als 15 minuts, però, retirem el recipient amb pedres volcàniques per que si no, amb tanta humitat la crosta quedaria tova. Amb gran satisfacció he vist que els panets han anat creixent dins del forn a mesura que s’anaven coent, fins doblar el seu volum.

Estan boníssims i són molt tendres!!

En una 2ª versió, la barreja de farines ha estat: 300 g Proceli, 50 g Beiker, 50 g Schar B, 30 g civada, 20 g teff, 20 g quinoa, 20 g castanya i 10 g blat de moro groc. I una culleradeta de llavors de xia triturades.

Ara m’he assabentat que la civada aporta un gust molt “glutaner” i que  el teff ajuda a fer una bona crosta cruixent.

El resultat, boníssim!:

SONY DSCSONY DSC

Font:  cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/…/el-pan-singluten-que-gusta-todos

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s