Salmorejo cordovès

SONY DSC

Ingredients:

  • 1 Kg tomàquets ben madurs, amb polpa. Tipus cor de bou, de pera…
  • 200 g. de pa sense gluten amb bona molla
  • 180 g oli d’oliva verge
  • 30 g. vinagre de vi
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 gra d’all
  • 2 ous durs per decorar (opcional)
  • Pernil salat per decorar (opcional)
  • Pebrot per decorar (opcional)

Instruccions:

Rentar els tomàquets, treure’ls la part verda de la punta i triturar sense pelar. Passar el puré de tomàquet pel xino. Posar el pa en remull amb el suc de tomàquet colat durant uns 15 minuts. Afegir el gra d’all i triturar de nou. Afegir la sal i el vinagre i, finalment, l’oli a raig mentre es va batent, a fi que la barreja agafi aire i emulsioni.

Servir fred acompanyat d’ou dur picat, pernil salat o pebrot picat.

Nota: M’han dit que es pot substituir el pa per poma golden i pastanaga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s