Mona de Pasqua

SONY DSC

Pà de pessic:

Doble d’ingredients de la recepta pastís d’oreo. Ho trobareu a l’enllaç: Pastís d’oreo

Buttercream:

Doble d’ingredients de la recepta pastís d’oreo. De nou poso l’enllaç: Pastís d’oreo

Cobertura de xocolata:

Ingredients:

  • 200 g.  de Chocolate Nestlé Postres,
  • 200 ml. (1/2 vas) de nata per muntar,
  • 100 g. de mantega.

Preparació:

Escalfar la nata fins que comenci a bullir. Retirar-la del foc, afegir la xocolata i la mantega tallats a trossos i remenar fins obtenir una barreja homogènia. Esperar uns minuts.

Mona:

Es fan dos pans de pessic d’oreo en un motlle (jo vaig utilitzar un de desmuntable de 26 cms.) fent servir per cadascun les mesures indicades a la recepta del “Pastís d’Oreo”. No quedaran massa alts, però ja és això el que es busca, perquè s’hauran de muntar un sobre l’altre.

Es prepara la buttercream d’oreo segons indicacions de la recepta “Pastís d’Oreo”, però utilitzant el doble de quantitat. Aquí teniu l’enllaç: Pastís d’oreo

Vaig muntar els pans de pessic quan ja eren freds fent servir com a plat la mateixa base del motlle en que els vaig coure. Com era de la mateixa mida que la tortada i molt plana, em va ser útil després per poder manipular el pastís amb comoditat. S’hi posa una bona capa de buttercream a la part superior d’una de les tortades i a sobre es diposita l’altra . Després, el pastís es recobreix externament per tot arreu amb la mateixa pasta.

Es prepara la cobertura de xocolata. Abans d’abocar-la a sobre de la mona, vam col·locar el pastís -sense treure’l del “plat”- damunt d’una reixeta elevada. Després vam falcar quatre pales planes a sota de la tortada per poder-la aixecar sense haver de clavar-hi els dits un cop estigués recoberta de xocolata. També vam posar un recipient sota el pastís per poder recollir la xocolata que caurà, que serà abundant. Aquesta xocolata anirà molt bé després per repassar els laterals, que per la seva verticalitat, els hi costa més cobrir-se.

Amb tot disposat, aboquem la xocolata i intentem que tota la tortada quedi ben impregnada.

Un cop recoberta la mona de xocolata, entre dues persones l’aixequem amb l’ajut de les pales i la dipositem en el plat definitiu. Decorem els laterals de la mona amb mitges galetes oreo, separades per que no siguin tan gruixudes. Per que les galetes quedin més ben enganxades, es pot fer servir la buttercream.

Finalment es pot decorar la part superior de la mona fent-hi dibuixos amb buttercream utilitzant la màniga pastissera. Uns ous de xocolata (jo vaig posar un ou Kinder) , plomes de colors i pollets de Pasqua ho acabaran d’arrodonir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s