Magdalenes de poble

magdalenapueblo

tallmagdes

Ingredients per 24 unitats:

  • 375 g de farina de pastisseria sense gluten (jo he fet servir Mic C de Schär). També es pot fer amb farina d’arròs + Maizena, en quin cas seria bo afegir una punteta de goma xantana.
  • 250 g de sucre
  • 250 ml de llet
  • 225 ml d’oli d’oliva suau
  • 3 ous
  • 8 g de llevat químic Adpan
  • ratlladura de mitja llimona
  • una punta de cullereta d’extracte de vainilla

Elaboració:

En un bol gran batem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Afegim l’oli a rajolinets. Agreguem la ratlladura de llimona, l’extracte de vainilla i la llet (amb compte per que no esquitxi). Finalment afegim la farina tamisada amb el llevat químic i un pessic de sal.

Si ho fem amb la Thermomix, pulveritzem el sucre, afegim la pell de llimona i tornem a pulveritzar. Posem la “papallona” i incorporem els ous, després l’extracte de vainilla, la llet i l’oli. Quan estigui ben barrejat, treiem la “papallona”, afegim la farina tamisada amb el llevat químic i un pessic de sal i mesclem de nou fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

Refrigerem la massa ben tapada amb film o similar durant mínim 1 hora.

Posem la massa en una mànega de pastisseria i omplim les càpsules fins quasi a dalt. Val la pena utilitzar motlles rígids. Els millors per a mi, tinc comprovat que són les flameres d’acer inoxidable, molt millors que la safata especial per magdalenes. Empolsinem la superfície amb sucre.

Posem al forn pre escalfat a 200º-220º. Durant els 5 minuts minuts inicials he posat escalfor només abaix per provocar que la massa s’elevi al màxim. A continuació posem escalfor a dalt i abaix 200º i coem entre 11-12 minuts més. Deixem refredar dins del forn.

Font: http://conlaszarpasenlamasa.es/2014/05/06/magdalenas-de-pueblo-sin-gluten/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s