Trena de brioix

TrenaDeseosSinGlutenpsylliumxantanamantega

Ingredients:

  • 330 g de Mix B Schär
  • 1 sobre de llevat panificable sec (10 gr)
  • 1/2 cullerada psyllium
  • 1 punta cullereta de goma xantana
  • 175 g llet tèbia
  • 50 g sucre
  • 50 g sucre invertit
  • 1 ou
  • 35 g margarina sense gluten
  • 15 g llard

*Per decorar:

  • 1 rovell d’ou
  • 1 cullerada de llet o nata
  • sucre glass

Elaboració:

Escalfem la llet sense que superi els 40ºC.

En un bol petit afegim la llet tèbia, el llevat i barregem molt bé. Incorporem una cullerada de sucre i cobrim la superfície amb una cullerada de farina. Deixem que  escumi uns 10-15 min.

En un bol gran afegim l’escuma anterior, la resta d’ingredients i amassem durant uns 10 min. fins aconseguir una massa homogènia i llisa. Cobrim amb film transparent i deixem que creixi en un lloc càlid durant uns 45 min. (encenem el forn uns minuts a 40ºC, després l’apaguem i hi fiquem la massa per que reposi).

Traiem la massa, amassem una mica, la dividim en tres parts iguals i fem tres tires de la mateixa llargada i gruix, millor tirant a primes, perquè la massa augmenta de volum. Com que és molt enganxosa, jo m’ajudo de film transparent per estirar-la i formar els “xurros”.

Preparem la safata del forn amb paper de forn i formem la trena.

Pintem la superfície amb el rovell de l’ou barrejat amb la llet o nata. Fiquem la trena al forn prèviament escalfat a 190º C durant 20-25 min. Vigilem que no es cremi! La pintem amb sucre invertit i quan està freda, hi escampem sucre glass per sobre.

Font: http://deseossingluten.blogspot.com.es/2014/03/trenza-de-pan-dulce-sin-gluten.html

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s