Pastís de ricotta i Nutella


10293800_10203548382099990_5676630240109377274_o
1010354_10203548664187042_7748715765805592879_n

Ingredients:

  • 3 ous
  • 100 g de sucre glass
  • Stevia “Nevella” (l’equivalent a 100 g. de sucre)
  • 250 g de formatge ricotta
  • un punta de cullereta d’extracte de vainilla (opcional)
  • 100 g de mantega textura pomada
  • 200 g de farina (150 g de farina d’arròs i 50 g de maizena)
  • 10 g llevat químic Adpan o un sobre doble gasificants o una culleradeta rasa de bicarbonat amb unes gotes de llimona
  • 1 pessic de sal
  • Nutella al gust

Elaboració:

–Batem els ous a temperatura ambient amb el sucre i l’extracte de vainilla
–Afegim la mantega i la ricotta i finalment, amb moviments suaus, la farina tamisada amb el llevat i la sal.
–Deixem reposar la massa ben tapada dins de la nevera, com a mínim una hora
–Vessem la massa freda en un motlle desmuntable d’uns 20 cms que prèviament haurem untat amb greix i disposem sobre la superfície unes quantes culleradetes de Nutella. Durant la cocció el pastís pujarà, s’obrirà i la Nutella penetrarà a l’interior, així que quan la tallem hi trobarem els cors de Nutella cremosa.
–Coure a 180º, escalfor sols abaix durant uns 30 minuts i a continuació, uns 10 minuts més amb escalfor a dalt i abaix. Fem la prova de l’escuradents abans de treure el pastís. Servir freda.

2ª versió. Ha quedat fabulosa!! Com la 1ª, però amb aquests canvis:

  • 130 farina d’arròs + 35 g Maizena + 35 g fècula de patata
  • 200 g sucre blanc passat per la batedora
  • 250 g mató
  • 10 g llevat químic Royal
  • motlle de 24 cms
  • cocció: a 180º només abaix durant els primers 25 minuts. Després abaix i a dalt uns 15 minuts més.

matonutella1matonutella3

Font: http://cocinafacilsingluten.blogspot.com.es/2007/10/torta-de-ricotta-con-corazn-de-nutella.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s