Pastís de pastanaga

IMG-20160317-WA0015IMG-20160317-WA0012bis

Ingredients:

Per la massa:

  • 250 ml oli de girasol
  • 250 g sucre morè
  • 3 ous
  • 350 g pastanaga crua pelada.
  • 120 g nous a trocets
  • 375g farina rebosteria (250 g farina d’arròs + 125 g Maizena).
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat (o el sobre lila de la parella de gasificants de Hacendado).
  • 1 culleradeta de barreja de gingebre, canyella i nou moscada – atenció de nou moscada molt poca
  • 1 punta de cullereta de goma xantana
Pel glassejat:
  • 35 g mantega a temperatura ambient
  • 210 g Philadelphia (si és light, queda més líquid)
  • 110 g sucre glass (se n’hi pot posar més)
Preparació thermomix:

1) Piquem les nous al gust. Reservem.

2) Ratllem la pastanaga crua tallada: 7-8 seg, vel.5. Reservem.

3) Afegim al vas: oli + ous + sucre, i amb la “papallona” programem: 6 min, 37º, vel.3 1/2.

4) Treiem la “papallona” i incorporem: pastanaga +  nous + farina + llevat + bicarbonat + espècies ratllades i barregem: 30 seg, vel. 4-6.

5) Untem amb greix i enfarinem motlle i hi aboquem la barreja.

6) Coem al forn prèviament escalfat a 180º durant uns 45 min. (jo l’he deixat més estona, uns 55 min., perquè en punxar el pastís, l’agulla sortia humida). Deixem refredar dins del motlle uns 20 min. Aboquem en un plat i deixem que acabi de refredar.

7) Elaborem el glassejat treballant la mantega a temperatura ambient, el formatge i el sucre fins aconseguir una barreja homogènia: 30 seg, vel.4. El glassejat convé deixar-lo a la nevera i cobrir el pastís quan es vagi a servir.

8)Per recobrir el pastís, hi poso una primera capa fina de frosting per tota la superfície del pastís per fixar les molles. Després hi poso una segona capa ja sense perill que les molles s’hi adhereixein. Per donar un acabat el més llis possible, escalfa una espàtula en aigua calenta, eixúgala amb paper de cuina i passa-la per la superfície del frosting. Hi fa molt bo empolsimar-lo amb coco ratllat

Font: http://celiaquines.blogspot.com.es/2011/06/pastel-de-zanahoria-carrot-cake.html

Nota: si es vol fer amb un motlle tipus corona, és recomanable fer un glassejat més lleugeret que rellisqui i pugui recobrir la superfície. Queda molt bonic recobert amb el glassejat i empolsimat amb coco i nous ratllades.

Glasssejat lleuger per motlles amb forma

Ingredients:

  • 350 gr de filadelfia freda
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 400 gr de sucre glas
  • 100 ml de llet

Elaboració:

  • Batem la mantega amb el sucre.
  • Agreguem el formatge i seguim batent fins que s’integri tot bé.
  • Incorporem poc a poc la llet i batem fins que el nostre glasejat tingui una consistència lleugerament espessa.
  • Abocar sobre la nostra corona i decorar amb nous i coco ratllat.

Font: http://sweetgabyblog.blogspot.com.es/2013/06/carrot-bundt-cake-tarta-bizcocho-de-zanahoria.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s