Panets per entrepà

11001817_10205812774908395_8501931123435968393_n10492070_10205812774868394_2750956642202208940_n

Ingredients per 4 panets:
• 240 g farina panificable Ceresin
• 10 g farina de blat sarraí
• 5 g psyllium
• 25 g llard (no arriba)
• 7 g llevat fresc
• 160 ml aigua

Elaboració:
Dissolem el llevat fresc en un ditet escàs d’aigua tèbia amb un polsim de sucre i de farina. Deixem tapat uns 15 min. fins que faci escuma. Incorporem el llevat a la farina tamisada amb el psyllium, i anem afegint l’aigua i el llard. Amassem fins que quedi una massa de consistència elàstica però tampoc excessivament tova, que es deixi modelar.

Formem uns panets estrets i allargats (aquesta massa creix molt en amplada) i els posem sobre la baguettera o sobre un paper de forn untat amb oli per que no s’enganxin.

Deixem tapats amb un drap de cotó net i prèviament humitejat amb aigua tèbia, en un lloc on no hi hagi corrents d’aire (podria ser dins del microones, o en un reconet arrecerat). quan ja hagin doblat el seu volum, els pintem amb oli i els hi fem uns talls transversals amb un ganivet afilat.

Entretant, posem a la base del forn una font amb pedres volcàniques. L’escalfem a 200º a dalt i abaix. Posem al fogó de la cuina un caçó amb aigua a bullir i en el cas que no tinguem baguettera, fem uns foradets del tamany d’una fava a un full de paper vegetal.

Quan el forn ja està calent, posem sobre la reixeta la baguettera o el paper vegetal foradat i a sobre, disposem els panets. De seguida aboquem l’aigua bullint a la font amb pedres i tanquem el forn. Tot això és per que es generi humitat dins del forn durant els primers 15 minuts i la crosta quedi cruixent. Les pedres volcàniques són per augmentar la superfície humida i calenta. Els foradets en el paper faran que el vapor generat a la base pugui escampar-se amb facilitat per tot el forn.

Baixem la temperatura a 190º. Passats els primers 10-15 minuts, treiem la font amb les pedres del forn. Si no ho fem, la crosta quedarà tova. Als 20 minuts des de l’inici, els panets ja estaran cuits. Jo els giro en els últims minuts perquè no quedin tous per sota. Abans de tallar, els deixem refredar del tot (així s’acaben de coure).

Font: Famalap Jucaralva  https://www.facebook.com/events/341430962733157

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s