Panellets de pinyons, coco, cafè i xocolata

SONY DSC
panellets de pinyons
panellets de coco
panellets de cafè
panelletsxoco
panellets de xocolata i licor

Ingredients per uns 47 panellets:

  • 250 g de sucre
  • 300 g d’ametlles
  • la pell de mitja llimona no gaire grossa (només la part groga)
  • 50 g de patata o moniato cuit
  • 1 clara d’ou
  • 50 g de pinyons
  • 1 ou (per pinzellar)
  • 1 cullerada d’almívar (pot ser d’una conserva, o sucre invertit)
  • coco ratllat
  • 23 g sucre glass (pot ser sucre triturat amb la batedora)
  • cafè (tipus Nescafé)
  • rom, conyac (opcional)
  • 200 g xocolata per fondre (tipus Nestlé postres)
  • 25 g mantega

Elaboració:

  1. Molem el sucre en un recipient molt sec. Thermomix; 30 segons a velocitats 5-7-9 progressiu. Hi afegim la pell de llimona i fem el mateix.
  2. Incorporem les ametlles i triturem durant 20 segons a velocitat 8.
  3. Afegim la patata o moniato cuit i fred i la clara d’ou. Barregem 6 segons velocitat 8.
  4. A partir d’ara, a la massa obtinguda li direm massapà. El retirem del vas, separem la quantitat que vulguem pels panellets de coco i de cafè i l’emboliquem en film transparent. Ho deixem a la nevera, on haurà de reposar unes 12 hores.
  5. Pels panellets de coco, agafem 150 g del massapà i li afegim 23 g sucre glass, 23 g coco i 15 g clara d’ou (la proporció és per cada 100 g de massapà, 15 g de sucre glass, 15 g de coco i 10 g de clara d’ou). Amassem bé, i ho emboliquem i guardem com el massapà anterior (Jo com que he improvisat, només els he deixat una 1 hora)
  6. Pels panellets de cafè, fem una massa amb 1/2 cullerada rasa de cafè, 1/2 culleradeta de sucre i unes gotes d’aigua i l’incorporem poc a poc a uns 160 g de massapà, fins que agafi un color avellana. Fem igual que amb els altres massapans.
  7. Pels panellets de pinyons, en un bol batem un ou, hi afegim una cullerada d’almívar espès (pot ser de conserva, jo vaig posar sucre invertit), hi aboquem els pinyons i ho deixem reposar a la nevera, el mateix temps que el massapà. (Jo, 2 hores).
  8. Pels de xocolata, es posa 1/2 cullerada de licor per cada 150 grams de massapà i es deixa reposar.

Panellets de pinyons:

Formem petites boles amb el massapà i les banyem dins del bol per arrebossar-les amb els pinyons, ajudant amb els dits per que quedin ben enganxats.

Panellets de coco:

Fem boletes amb la massa, les untem amb ou batut i les arrebossem amb coco ratllat. Finalment els donem la forma desitjada (jo, de cono).

Panellets de cafè:

Agafem porcions de massapà de cafè i les modelem amb forma allargada, com si fossin grans de cafè. Els arrebossem amb sucre glass i els hi fem un tall d’un extrem a l’altre.

Pels panellets de pinyons, coco i cafè: 

Anem posant els panellets a la safata del forn, folrada amb paper vegetal, o sobre una làmina de silicona.

Escalfem el forn a 180º (170º pels de coco i els de cafè) a dalt i abaix. Un cop calent, introduïm la safata a la meitat del forn i coem uns 10 minuts, fins que veiem que s’ha daurat la superfície. Millor no passar-se, o quedaran durs. Si estan molt blanquets, es poden posar un parell o tres de minuts amb el grill suau.

Pels panellets de xocolata i licor:

S’hi fan boletes petites amb el massapà emborratxat amb licor (opcional). Es fonen 200 g de xocolata al bany Maria, es treu del foc i quan ja no està tan calenta, s’hi banyen les boletes de massapà. A mi la xocolata m’ha quedat un pèl massa espessa, la propera vegada hi afegiré 25 g de mantega per que sigui més líquida. Els panellets es van dipositant sobre un paper de cuina, es deixen refredar i es guarden a la nevera fins el moment de consumir.

Fonts: Receptari Thermomix “Un nuevo amanecer” 11ª edició Abril 2003, http://www.cuinadelamare.com/2014/10/panellets.html i http://www.gastronomiaycia.com/2010/10/31/panellets-de-coco/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s