Magdalenes amb farina Ceresin

10626166_10205738320687086_548813039339198798_o 10986728_10205738317407004_1291305280941089942_o
Ingredients:

  • 4 ous
  • 250 g farina panificable Ceresin
  • 250 g oli girasol (jo, d’oliva i no arribo a posar-lo tot)
  • 200 g sucre
  • 12 g gasificant
  • Ratlladura de mitja llimona

Elaboració:

Treiem els ous de la nevera per que es posin a temperatura ambient.

Tamisem la farina amb el llevat (servirà també per eliminar la sal).

Batem bé els ous amb el sucre, afegim la ratlladura de llimona. Incorporem la farina i per últim, l’oli. L’oli el posem al final per que així controlem que la textura no quedi massa líquida. No arribarem a utilitzar els 250 g.

Posem la massa ben tapada a la nevera mínim una hora.

Escalfem el forn a 180 graus a dalt i abaix.

Fiquem la massa a una màniga de pastisseria per dosificar-la millor. Aboquem porcions de la massa dins dels motlles de paper. Tinc comprovat que les magdalenes queden millor quan s’omple el motlle fins quasi bé a dalt de tot (que quedin pocs mil·límetres per la vora). I molt millor si es fa servir una safata per magdalenes. Els motlles rígids i amb una separació equidistant entre cada peça ajuden moltíssim a que aquestes creixin.

Si volem, podem escampar sucre per sobre (jo utilitzo un coladoret petit per que quedi més ben escampat). En aquest cas, no n’hi vaig tirar.

Introduim la safata al prestatge del mig del forn, sense canviar ni la temperatura ni les resistències i deixem que les magdalenes pugin i quedin daurades (uns 20 minuts). Abans de treure, punxem per comprovar que estiguin fetes i les deixem dins uns 5 minuts més amb el forn apagat.

Font: recepta publicada en el grup https://www.facebook.com/groups/640880772631995/?fref=ts

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s