Les meves magdalenes preferides

SONY DSC

10711013_10204887267491288_8092736945962203177_n
Ingredients:

  • 250 g sucre (també les he fet amb panela peró llavors millor posar 225 g perquè crec que la panela espesseix molt la massa)
  • pell d’1 llimona petita (part groga només)
  • 3 ous
  • 250 g oli, de girasol preferentment
  • 125 g llet
  • 300 g farina Gallo, o Proceli
  • 2 culleradetes d’impulsor químic
  • 1 pessic de sal

Elaboració:

Pulveritzem el sucre, afegim la pell de llimona i tornem a pulveritzar.

Posem la “papallona” a la Thermomix, afegim els ous i batem. Incorporem l’oli i la llet i barregem bé. Treiem la “papallona”.

Hi afegim la farina prèviament tamisada amb el llevat i la sal. Barregem. Queda una massa força espessa.

Posem la massa a la nevera tapada amb un film. Quantes més hores s’hi estiguin, millor (fins a 12, inclús més).

Escalfem el forn a 200º a dalt i abaix. Omplim els motlles de les magdalenes, deixant un marge de només pocs mil·límetres, doncs queden més maques quan el motlle està força ple. El motlle rígid també influeix moltíssim en l’obtenció d’unes magdalenes boniques. Jo faig servir flameres que poso dins d’unes safates especials per magdalenes. El tema flamera és important, tinc comprovat que si faig servir només les safates amb els motlles de paper, les magdalenes no creixen tant com quan poso els motlles de paper dins les flameres.

Empolsimem amb sucre glas i coem a la posició del mig del forn durant uns 17-20 minuts, els primers 5 minuts a 200º i després a 180º . No treiem del forn de seguida, deixem que es refredin lentament.

Font: Receptari Thermomix (especial sense gluten)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s