Cookies (normals i amb baix I.G.)

image (57)

Ingredients:

  • 50 g mantega temperatura ambient (el seu contingut en MG ha de ser superior al 80% para garantir que és apta)
  • 50 g sucre morè (opcional: sucre de coco)
  • 30 g sucre blanc amb vainilla (opcional: Sucrafor + 4 culleradetes de vainilla macerada en vodka)
  • 1 ou
  • 150 g farina de pastisseria s/g (125 g Beiker+25 g farina d’arròs, o 50g arròs+50g maizena+50g midó de mandioca)
  • 1/2 culleradeta goma xantana (només si la farina no en portés, Beiker ja en porta)
  • 1 culleradeta de llevat químic (només si la farina no portés gasificants, Beiker ja en porta)
  • 80 g xocolata en gotes (*)
  • 40 g nous picades (*)
  • (*) es pot sustituir per 100-150g de xocolata amb avellanes o ametlles en rajola, que trossejarem.

Elaboració (jo ho faig a mà):

1) Tot al vas de la Thmx a excepció de la xocolata i les nous, segons aquest ordre i programar 1 min/veloc. espiga. O, més senzill, a un bol i barrejar bé.
2) Si hem decidit fer-les amb xocolata en rajola, trossejar-la amb un ganivet de fulla llarga formant una espècie de quadrícula.
3) Bolcar a un bol, afegir xocolata i fruits secs i barrejar bé amb l’espàtula.
4) Como la massa està molt enganxosa, ficar-la a la nevera durant una mitja hora o un pèl més, o si es té pressa, al congelador (fins que la massa quedi suficientment dura per poder fer boletes amb la mà).
5) Forn escalfat prèviament a 180º amb ventilador o 3D uns 10 min. i deixar 5 min. més amb el forn apagat.

Font: http://celiaquines.blogspot.com.es/2011/05/cookies.html i http://saladoydulcesingluten.blogspot.com.es/2016/02/cookies-de-chocolate-y-almendra-sin.html

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s