Bunyols

SONY DSCSONY DSC
Ingredients:

  • 125 cc llet
  • 125 cc aigua
  • 100 g mantega millor no massa greixosa (Cadí, President)
  • 4 ous petits (200 g d’ou pesat sense la closca)
  • 115 g farina sense gluten (jo Proceli, si poseu una altra atenció, que no sigui massa pesada; una vegada vaig posar una farina tipus “universal” i la massa va quedar tan espessa que quasi no es podia treballar i els bunyols no s’acabaven de fer mai i no van quedar bé)
  • pessic de sal
  • 1 culleradeta llevat químic sg o el sobre blanc + el sobre lila de gasificants d’Hacendado
  • 1 litre oli girasol, per fregir els bunyols
  • 100 g sucre (millor si és glass) per arrebossar els bunyols

Elaboració:

Posem al foc molt fluix la llet, l’aigua, la mantega i un pessic de sal. Remenem bé per que abans que bulli estigui tot ben integrat i quan està a punt de bullir afegim de cop la farina panificable (per ex. Proceli) prèviament tamisada amb una culleradeta de llevat químic. Remenem ben fort fins que quedi una massa molt compacta que es desenganxi de les parets del recipient.

Retirem el cassó del foc uns minuts per que es refredi una mica abans d’abocar-hi els ous (si no quallarien).

Hi tirem 200 g d’ou batut (pesat sense la clova), ben poc a poc perquè es vagi absorbint. Millor no passar-se de batuda, la massa ha de quedar flexible, com si fos d’una peça, que si l’estirem ens l’emportem. Quan la pasta es torni lluent i tingui molta consistència, estarà a punt. No cal fer-la reposar.

Posem la massa en una màniga pastissera. Posem oli de girasol a una paella fonda i quan estigui calent (però no roent) hi tirem porcions de la massa. Les porcions han de pujar a la superfície i girar sobre sí mateixes per daurar-se homogèniament. Compte amb la temperatura de l’oli: si és massa alta, els bunyols es cremaran per fora i quedaran crus per dins. Si és massa baixa, absorbiran massa oli i els costarà molt daurar-se.

Retirem, escorrem, posem sobre un paper absorbent i arrebossem amb sucre glass abans que es refredin.

 

Font: Escola de cuina Montserrat Seguí

Font per fer-los amb Thermomix i farina d’arros i maizena: recetassinglutentm.es/…/bunuelosdeviento.php

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s