Pastís de carbassa

SONY DSC

12046567_10207489571627265_5750581991784600717_n

Ingredients:
Pastís:
• 280 g de sucre – en una 2ª versió: 50 g sucre blanc + 230 g sucre morè (260 Sucrafor)
• la pell d’una taronja – en una 2ª versió: una mandarina confitada
• 400 g de carbassa crua tallada a trossets
• 4 ous
• 220 g d’oli, millor de girasol (he posat 200)
• 250 g de farina – en una 2ª versió: 160 g farina d’arròs + 45 g Maizena + 45 g fècula mandioca dolça
• 2 culleradetes rases de bicarbonat (m’he passat, he fet 2 cullerades)
• 2 culleradetes de llevat químic
• 1 culleradeta rasa de canyella mòlta, una altra de nou moscada mòlta i un pessic de sal

Cobertura:
• 150 g de sucre
• 300 g de formatge tipus Philadelphia
• 300 g de nata per a muntar amb un mínim del 35% de greix

Elaboració:
1.- Escalfem el forn a 180º, escalfor a dalt i abaix.

2.-Posem el sucre i la pell de taronja i triturem 20 segons a velocitat 10. Retirem i reservem. Aprofitem per polveritzar també el sucre de la cobertura (150 g) i el reservem apart.

3.-Posem els 400 g de carbassa dins del vas buit i triturem 10 segons a velocitat 5.

4.-Afegim al vas els ous, el sucre glass amb la pell de taronja i l’oli, i barregem 30 segons a velocitat 5.

5.- Incorporem la farina, el bicarbonat, el llevat, la canyella, la nou moscada i la sal. Barregem 3 segons a velocitat 6.

6.- Si tenim temps, deixem reposar la massa a la nevera. Això ajuda a que quedi més esponjosa.

7.- Ho passem a un motlle (30 x 24 x 6 cm) untat amb mantega i empolsimat amb farina. Jo faig servir un motlle de corona o un de 30 cms de diàmetre i em va perfecte. Coem al forn a 180º amb escalfor sols a baix durant els primers 25 minuts. Els següents 10 minuts (o els que sigui, perquè a mi m’ha trigat més en fer-se) posem escalfor a dalt i a baix. Fem la prova de l’escuradents i quan ja surti sec podem apagar el forn. Deixem refredar dins del motlle uns 20 minuts. Abans de posar el frosting o la cobertura, deixem refredar del tot.

He de dir que la versió 2 ha quedat boníssima i molt esponjosa

Cobertura*:
8.- Posem la “papallona” i la nata al vas molt fred i muntem a velocitat 3’5 fins que la nata estigui a punt. Hi ha qui li posa goma xantana perquè aguanti. Retirem la nata i la guardem en un bol tapat a la nevera. Traiem la “papallona” i netegem el vas.

9.- Posem el sucre glass al vas. Programem velocitat 3 sense temps i anem afegint el formatge pel broc.

10.- Al bol on tenim la nata muntada, afegim suaument amb l’espàtula el formatge amb el sucre. Fins que no arriba el moment de servir i decorar el pastís, podem guardar el frosting en un tupper a la nevera.

Font: http://www.velocidadcuchara.com/tarta-de-calabaza-o-pumpkin-cake/

He fet una tecera versió amb:

  • 90 g farina d’arròs
  • 80 g farina d’ametlla
  • 40 g fècula de patata
  • 40 g maizena
  • 140 g sucre morè
  • 125 g  xilitol
  • 1  i 1/4 fruita confitada (pera i mandarina)
  • 400 g carbassa
  • 180 g d’oli de girasol
  • 2 culleradetes rases de bicarbonat
  • 2 culleradetes d’impulsor químic
  • 1 culleradeta rasa de canyella
  • 1 pessic de nou moscada
  • 1 pessic de sal
  • 4 ous
  • i mantega de sara que m’havia sobrat, pel farcit.

Cobertura (en surt molta)

  • 55 g de mantega a temperatura ambient
  • 85 g de formatge en crema
  • 2 ml extracte de vainilla
  • 1 pessic de sal
  • 100 g de llet condensada
  • 88 ml de nata (aquesta última s’afegeix mooolt freda -15 minuts abans al congelador li va molt be- i batent 10 segons, no més)

 

  • El frosting es guarda a la nevera uns 30 minuts i queda més manejable.
  • Font: Tatyana’s everyday food
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s